Podmáslová buchta s rybízem a drobenkou

Při nákupu mi padl zrak na podmáslí a ihned jsem dostala obrovskou chuť na svou oblíbenou podmáslovou buchtu. Je úžasně vláčná, voní po podmáslí a skvěle ladí s lehce nakyslým rybízem a máslovou drobenkou. Zní to fajn? Upečte si podmáslovou buchtu taky! Recept najdete v článku.

Co budete potřebovat:

  • 2 vejce
  • 3 velké lžíce medu nebo 120 gramů třtinového cukru
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 350 ml podmáslí
  • 250 gramů jemné špaldové mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 3 velké hrsti rybízu (mraženého nebo čerstvého)

na drobenku:

  • 80 gramů másla pokojové teploty
  • 90 gramů jemné špaldové mouky
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • sáček vanilkového cukru

Jak na to:

  1. V míse vyšlehejte vejce spolu s medem či cukrem do pěny a přidejte rozpuštěný kokosový olej.
  2. V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a tuto sypkou směs začněte střídavě s podmáslím postupně přimíchávat k tekuté směsi.
  3. Těsto přelijte do předem vymazaného a kokosem vysypaného menšího plechu a posypejte rovnoměrně rybízem.
  4. V misce utřete máslo s moukou a cukrem, dokud nevznikne sypká drobenka. Drobenkou posypte buchtu.
  5. Pečte při 180 stupních asi 45 minut až hodinu, dokud drobenka krásně nezezlátne a špejle zapíchnutá do těsta je suchá. Doba pečení se může výrazně lišit podle typu trouby, tak buchtu raději průběžně kontrolujte.

A je hotovo! Přeji pohodové mlsání u kávy. 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.