Nepečený medový mandlový nugát

Honí vás mlsná a vám se nechce nic péct? V tom případě je pro vás tenhle nepečený mandlový nugát z mletých mandlí plný medu a oříšků tím pravým. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to. Recept najdete v článku. 🙂

Co budete potřebovat:

  • 150 gramů mandlí
  • 2 lžíce medu
  • 1 bílek
  • lžička skořice
  • špetka soli
  • 80 gramů čokolády na vaření
  • hrst sekaných vlašských ořechů

Jak na to:

  1. Mandle umelte najemno nebo rozmixujte dohladka.
  2. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a zatím dejte bokem.
  3. V hrnci zahřejte med, dokud nebude hezky tekutý, a odstavte z plamene. Vmíchejte bílek, poté přidejte skořici, špetku soli a mandle. Vraťte na sporák a míchejte. Směs by měla trochu zhoustnout.
  4. Nakonec vmíchejte i čokoládu s vlašskými ořechy.
  5. Směs rozetřete na dno obdélníkové formy (já použila formu na banánový chlebíček) vyložené pečicím papírem. Dejte do ledničky na několik hodin ztuhnout, poté nakrájejte na kousky a můžete se do toho pustit.

Přeji pohodové mlsání u kávy. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.