Jahodovo-ostružinový crumble

Pozdní léto přímo svádí k mlsání ovocných koláčů a takový šťavnatý, skořicí provoněný crumble se nedá odmítnout. Já si ho upekla s jahodami a ostružinami ze zahrádky a mám pro vás recept, pokud si chcete letní dny či posezení u kávy zpestřit také.

Co budete potřebovat:

  • 600 gramů jahod a ostružin (mražených nebo čerstvých)
  • lžička skořice
  • špetka soli
  • 2 lžíce tekutého medu

na drobenku:

  • 135 gramů rozměklého másla
  • 165 gramů ovesných vloček
  • 165 gramů celozrnné žitné mouky
  • lžička skořice
  • 3 lžíce třtinového nebo kokosového cukru

Jak na to:

  1. Jahody a ostružiny omyjte a v míse smíchejte se skořicí, špetkou soli a medem. Ovoce pak vložte do předem vymazaného a kokosem vysypaného malého plechu nebo do zapékacích misek. Pečte asi 20 minut při 200 stupních.
  2. Mezitím si připravte drobenku. V míse smíchejte ovesné vločky, mouku, skořici a cukr a zpracujte s rozměklým máslem, dokud se všechny ingredience nepropojí.
  3. Drobenkou posypte upečené ovoce a pečte ještě dalších 35 až 40 minut, dokud není drobenka krásně křupavá.
  4. A je hotovo. Můžete podávat se zmrzlinou nebo jen tak.

Přeji pohodové mlsání u kávy. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.