Pozdní léto přímo svádí k mlsání ovocných koláčů a takový šťavnatý, skořicí provoněný crumble se nedá odmítnout. Já si ho upekla s jahodami a ostružinami ze zahrádky a mám pro vás recept, pokud si chcete letní dny či posezení u kávy zpestřit také.
Co budete potřebovat:
- 600 gramů jahod a ostružin (mražených nebo čerstvých)
- lžička skořice
- špetka soli
- 2 lžíce tekutého medu
na drobenku:
- 135 gramů rozměklého másla
- 165 gramů ovesných vloček
- 165 gramů celozrnné žitné mouky
- lžička skořice
- 3 lžíce třtinového nebo kokosového cukru
Jak na to:
- Jahody a ostružiny omyjte a v míse smíchejte se skořicí, špetkou soli a medem. Ovoce pak vložte do předem vymazaného a kokosem vysypaného malého plechu nebo do zapékacích misek. Pečte asi 20 minut při 200 stupních.
- Mezitím si připravte drobenku. V míse smíchejte ovesné vločky, mouku, skořici a cukr a zpracujte s rozměklým máslem, dokud se všechny ingredience nepropojí.
- Drobenkou posypte upečené ovoce a pečte ještě dalších 35 až 40 minut, dokud není drobenka krásně křupavá.
- A je hotovo. Můžete podávat se zmrzlinou nebo jen tak.
Přeji pohodové mlsání u kávy. 😉