Dýňový cheesecake

Halloween se pomalu blíží a s ním je tu i sezóna dýní, mlhavých dnů, barevného listí a brzkého stmívání. A když už jsme u těch dýní, proč si neupéct tenhle vynikající dýňový cheesecake, ať už na halloweenskou party, nebo jen tak ke kávě či na mls? V článku najdete recept. 🙂

Co budete potřebovat:

  • balení Koka sušenek
  • 60 gramů másla
  • 1 malou hokkaido dýni
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • kelímek pomazánkového másla
  • 2 vejce
  • 5 lžic třtinového nebo kokosového cukru (můžete použít i med)
  • 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku
  • lžička skořice
  • 1/2 lžičky mletého koriandru

Jak na to:

  1. Rozdrťte Koka sušenky na jemnou moučku a důkladně promíchejte s rozpuštěným máslem. Vzniklé „těsto“ na korpus namačkejte na dno vymazané a kokosem vysypané formy na koláč a dejte zatím do ledničky ztuhnout.
  2. Dýni omyjte, nakrájejte na kostečky a dejte vařit do měkka. Většinu vody slijte, trošku jí ale ponechte, a rozmixujte dýni na dýňové pyré. Nechte vychladnout.
  3. V míse smíchejte vejce a pomazánkové máslo s cukrem nebo medem.
  4. V jiné míse vyšlehejte smetanu ke šlehání do tuha a šlehačku vmíchejte k pomazánkovému máslu. Nakonec přimíchejte i dýňové pyré a okořeňte muškátovým oříškem, skořicí a koriandrem.
  5. Tuhle dýňovou směs vlijte na korpus a dejte péct zhruba na hodinu při 200 stupních.
  6. Je hotovo. Nechte cheesecake vychladnout a pak ho dejte do ledničky ztuhnout.

Přeji pohodové mlsání u kávy. 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.