Halloween se pomalu blíží a s ním je tu i sezóna dýní, mlhavých dnů, barevného listí a brzkého stmívání. A když už jsme u těch dýní, proč si neupéct tenhle vynikající dýňový cheesecake, ať už na halloweenskou party, nebo jen tak ke kávě či na mls? V článku najdete recept. 🙂
Co budete potřebovat:
- balení Koka sušenek
- 60 gramů másla
- 1 malou hokkaido dýni
- 250 ml smetany ke šlehání
- kelímek pomazánkového másla
- 2 vejce
- 5 lžic třtinového nebo kokosového cukru (můžete použít i med)
- 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku
- lžička skořice
- 1/2 lžičky mletého koriandru
Jak na to:
- Rozdrťte Koka sušenky na jemnou moučku a důkladně promíchejte s rozpuštěným máslem. Vzniklé „těsto“ na korpus namačkejte na dno vymazané a kokosem vysypané formy na koláč a dejte zatím do ledničky ztuhnout.
- Dýni omyjte, nakrájejte na kostečky a dejte vařit do měkka. Většinu vody slijte, trošku jí ale ponechte, a rozmixujte dýni na dýňové pyré. Nechte vychladnout.
- V míse smíchejte vejce a pomazánkové máslo s cukrem nebo medem.
- V jiné míse vyšlehejte smetanu ke šlehání do tuha a šlehačku vmíchejte k pomazánkovému máslu. Nakonec přimíchejte i dýňové pyré a okořeňte muškátovým oříškem, skořicí a koriandrem.
- Tuhle dýňovou směs vlijte na korpus a dejte péct zhruba na hodinu při 200 stupních.
- Je hotovo. Nechte cheesecake vychladnout a pak ho dejte do ledničky ztuhnout.
Přeji pohodové mlsání u kávy. 🙂