Kombinace citronu a máku? Za mě jednoznačně palec nahoru! Upekla jsem si citronovo-makové muffiny, abych měla co mlsat o víkendu a co nabídnout návštěvě, a opravdu jsme si na nich pochutnali. Zmizely rychlostí blesku ještě skoro teplé. Jsou jednoduché na přípravu, vláčné a osvěžující. Co víc si přát? V článku najdete recept, abyste si 12 kousků mohli upéct taky. 🙂
Co budete potřebovat:
na 12 muffinů:
- 2 vejce
- 100 gramů třtinového cukru (osobně tolik sladit nepotřebuji, takže klidně dávám cukru méně)
- 1 balení vanilkového cukru
- 6 lžic slunečnicového oleje
- 280 gramů hladké mouky (já použila špaldovou)
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 2 lžíce máku
- 250 ml mléka
- nastrouhaná kůra z 1 a půl citronu
- šťáva z půl citronu
Jak na to:
- Předehřejte troubu na 180 stupňů.
- V míse smíchejte vejce a oba cukry a postupně přidávejte i olej.
- V další míse smíchejte sypké ingredience – mouku, prášek do pečiva, špetku soli, mák.
- Sypkou směs přimíchejte k té tekuté střídavě s mlékem.
- Nakonec přidejte i nastrouhanou kůru a šťávu z citronu.
- Naplňte muffinové košíčky ze tří čtvrtin těstem a dejte péct na 20 minut.
A je to! Přeji pohodové mlsání u kávy a čaje. 🙂