Brownies s dýňovým pyré

Hořká čokoláda si s dýní velmi rozumí a navíc mám takovou podzimní náladu babího léta, tak jsem se rozhodla upéct si brownies s báječně kořeněným dýňovým pyré. Ke kávě se to mlsalo samo. Recept najdete v článku.

Co budete potřebovat:

na brownies:

  • 120 gramů kvalitní čokolády na vaření
  • 1 + 3 lžíce kokosového oleje
  • 3 lžíce tekutého medu
  • 1 hrnek dýňového pyré (příprava popsána níže)
  • 3/4 hrnku jemné špaldové mouky
  • 1/4 hrnku holandského kakaa
  • lžička kukuřičného škrobu
  • lžička sody
  • špetka soli

na vrstvu kořeněného dýňového pyré:

  • 1 hrnek dýňového pyré (příprava popsána níže)
  • 3 lžíce tekutého medu
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • lžička mleté skořice
  • lžička perníkového koření
  • 1/4 lžičky koriandru
  • 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku

Jak na to:

  1. Nejdříve je potřeba připravit si dýňové pyré. Středně velkou dýni hokaido očistěte, rozkrojte na poloviny a vydlabejte semínka. Nakrájejte ji na menší kostky a dejte vařit, dokud dýně nezměkne. Nechte chvíli vychladnout a poté rozmixujte s trochou vody na pyré.
  2. Teď je načase pustit se do brownies. Rozpusťte ve vodní lázni čokoládu s lžící kokosového oleje.
  3. V míse smíchejte hrnek dýňového pyré s medem a zbylý rozpuštěný kokosový olej.
  4. Sypké ingredience – mouku s kakaem, kukuřičným škrobem, sodou a špetkou soli – smíchejte dohromady, přes síto přisejte k dýňové tekuté části a promíchejte.
  5. Nakonec přidejte rozpuštěnou čokoládu a důkladně promíchejte.
  6. Těsto na brownies vlijte do předem vymazané a vysypané formy na koláč.
  7. Kořeněné dýňové pyré si připravte tak, že v míse smícháte dýňové pyré, med, kukuříčný škrob, skořici, muškátový oříšek, perníkové koření a koriandr.
  8. Promíchejte a vlijte na těsto na brownies. Pyré rozprostřete rovnoměrně do všech stran.
  9. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 35 až 40 minut, dokud dýňová vrstva není na povrchu ztuhlá.
  10. Nechte alespoň půl hodiny vychladnout, než dáte brownies do ledničky ztuhnout. A je hotovo!

Přeji pohodové podzimní mlsání u kávy. 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.