Lehký čokoládový korpus, který připravíte z pár ingrediencí a dokonce k tomu ani není třeba mouka, a na něm banány a poctivá vrstva lahodné smetanové náplně ozdobené čokoládovými hoblinami a oříšky. Zní to dobře? Pokud byste si tenhle snadný dortík chtěli ke kávě upéct taky, v článku najdete recept. 🙂
Co budete potřebovat:
na čokoládový korpus:
- 150 gramů kvalitní čokolády na vaření
- 70 gramů másla
- 2 lžíce cukru
- 1 lžíce kakaa
- 4 vejce
na smetanovou vrstvu:
- 2 banány
- 2 lžíce rumu
- 2 plnotučné tvarohy
- 250 ml smetany ke šlehání
- kelímek zakysané smetany
- 1 balíček želatiny
- med nebo cukr na případné doslazení
- čokoládové hoblinky a nasekané oříšky na ozdobu
Jak na to:
- Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a máslo a nechte trochu zchladnout.
- Mezitím oddělte žloutky od bílků. Žloutky ušlehejte s cukrem do pěny a přimíchejte rozpuštěnou čokoládu.
- Nakonec vyšlehejte sníh z bílků a opatrně vmíchejte k čokoládové směsi.
- Těsto vlijte do předem vymazané a kokosem vysypané formy na koláč a pečte asi 15 až 20 minut při 170 stupních.
- Až korpus trochu vychladne, naklaďte na něj kolečka banánů a pokapejte je rumem.
- Připravte si želatinu podle návodu na obalu.
- Ušlehejte šlehačku ze smetany na šlehání a poté přimíchejte zakysanou smetanu a oba tvarohy a případně dolaďte chuť cukrem nebo medem. Nakonec přimíchejte želatinu.
- Smetanovou vrstvou pokryjte korpus, ozdobte čokoládovými hoblinkami a nasekanými oříšky a dejte do ledničky ztuhnout.
A je hotovo! Přeji pohodové mlsání u kávy. 🙂