Bezlepkový čokoládovo-smetanový dort s banány

Lehký čokoládový korpus, který připravíte z pár ingrediencí a dokonce k tomu ani není třeba mouka, a na něm banány a poctivá vrstva lahodné smetanové náplně ozdobené čokoládovými hoblinami a oříšky. Zní to dobře? Pokud byste si tenhle snadný dortík chtěli ke kávě upéct taky, v článku najdete recept. 🙂

Co budete potřebovat:

na čokoládový korpus:

  • 150 gramů kvalitní čokolády na vaření
  • 70 gramů másla
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce kakaa
  • 4 vejce

na smetanovou vrstvu:

  • 2 banány
  • 2 lžíce rumu
  • 2 plnotučné tvarohy
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • kelímek zakysané smetany
  • 1 balíček želatiny
  • med nebo cukr na případné doslazení
  • čokoládové hoblinky a nasekané oříšky na ozdobu

Jak na to:

  1. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a máslo a nechte trochu zchladnout.
  2. Mezitím oddělte žloutky od bílků. Žloutky ušlehejte s cukrem do pěny a přimíchejte rozpuštěnou čokoládu.
  3. Nakonec vyšlehejte sníh z bílků a opatrně vmíchejte k čokoládové směsi.
  4. Těsto vlijte do předem vymazané a kokosem vysypané formy na koláč a pečte asi 15 až 20 minut při 170 stupních.
  5. Až korpus trochu vychladne, naklaďte na něj kolečka banánů a pokapejte je rumem.
  6. Připravte si želatinu podle návodu na obalu.
  7. Ušlehejte šlehačku ze smetany na šlehání a poté přimíchejte zakysanou smetanu a oba tvarohy a případně dolaďte chuť cukrem nebo medem. Nakonec přimíchejte želatinu.
  8. Smetanovou vrstvou pokryjte korpus, ozdobte čokoládovými hoblinkami a nasekanými oříšky a dejte do ledničky ztuhnout.

A je hotovo! Přeji pohodové mlsání u kávy. 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.