Receptů na banánový chlebíček je všude plno, ale trvalo mi hodně dlouho, než jsem objevila ten svůj top. A o recept na ten nejlepší, báječně vláčný a voňavý banánový chlebíček bez cukru, zato plný ořechů a čokolády se s vámi samozřejmě ráda podělím, ať máte ke kávě co mlsat. 🙂
Co budete potřebovat:
2 vejce
2 velké lžíce tekutého medu
110 gramů rozměklého másla
4 banány
1 a půl lžíce citronové šťávy
285 gramů jemné špaldové mouky
špetka soli
lžička jedlé sody
lžička skořice
90 ml mléka
velká hrst vlašských ořechů
80 gramů kvalitní čokolády na vaření nebo hořké čokolády
Jak na to:
V míse rozmačkejte vidličkou banány, přidejte vejce, med, citronovou šťávu a rozměklé máslo a vyšlehejte dohladka.
V jiné míse si smíchejte sypké ingredience (mouku, sůl, sodu a skořici) a začněte je střídavě s mlékem postupně přimíchávat k tekuté směsi.
Nakonec do těsta přidejte na malé kousky nalámanou čokoládu a ořechy a promíchejte.
Vlijte do předem vymazané a vysypané formy a pečte při 180 stupních minimálně hodinu. (Mně se banánový chlebíček pekl dokonce hodinu a půl, záleží na typu trouby.) Kontrolujte špejlí, zda už je hotový. Pokud vám na povrchu začne nebezpečně hnědnout až černat, ale ještě není upečený, přikryjte ho pečicím papírem, aby se vám nepřipálil.
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)