Mrkvovo-jablečné muffiny s oříšky a čokoládou

Na muffinech je krásné, na kolik variací a způsobů si je můžete upéct. Tentokrát jsem vyzkoušela mrkvovo-jablečné těsto a dodala mu „šťávu“ vlašskými oříšky a kousky hořké čokolády, to vše navíc kompletně bez cukru. Po těch dvanácti kouscích se samozřejmě jen zaprášilo. Pokud na ně máte taky chuť, článku najdete recept. 🙂

Co budete potřebovat:

  • 2 vejce
  • 2 větší mrkve
  • 2 jablka
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 3-4 lžíce medu tekutého typu
  • 200 gramů jemné špaldové mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžičky skořice
  • 80 – 100 ml mléka
  • dvě hrsti nasekaných vlašských ořechů
  • dvě řady hořké čokolády nebo čokolády na vaření

Jak na to:

  1. Okrájejte jablka a mrkve a nastrouhejte je na hrubo. Pokuste se co nejvíce vymačkat šťávu z jablek (můžete si ji vypít jako mošt, což s oblibou dělám já).
  2. V míse smíchejte vejce s nastrouhanými jablky a mrkví, medem a rozpuštěným kokosovým olejem.
  3. V další míse smíchejte sypké ingredience – mouku, prášek do pečiva a skořici – a postupně ji střídavě s mlékem přimíchávejte k tekuté směsi, dokud nevznikne vláčné těsto.
  4. Nakonec přimíchejte i kousky čokolády a oříšků.
  5. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a naplňte je ze tří čtvrtin těstem. Pečte při 200 stupních asi 35 až 40 minut (doba pečení se ale může dost lišit v závislosti na tom, jakou máte troubu).

A je hotovo! Přeji pohodové mlsání u kávy. 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.