Na muffinech je krásné, na kolik variací a způsobů si je můžete upéct. Tentokrát jsem vyzkoušela mrkvovo-jablečné těsto a dodala mu „šťávu“ vlašskými oříšky a kousky hořké čokolády, to vše navíc kompletně bez cukru. Po těch dvanácti kouscích se samozřejmě jen zaprášilo. Pokud na ně máte taky chuť, článku najdete recept. 🙂
Co budete potřebovat:
- 2 vejce
- 2 větší mrkve
- 2 jablka
- 3 lžíce kokosového oleje
- 3-4 lžíce medu tekutého typu
- 200 gramů jemné špaldové mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžičky skořice
- 80 – 100 ml mléka
- dvě hrsti nasekaných vlašských ořechů
- dvě řady hořké čokolády nebo čokolády na vaření
Jak na to:
- Okrájejte jablka a mrkve a nastrouhejte je na hrubo. Pokuste se co nejvíce vymačkat šťávu z jablek (můžete si ji vypít jako mošt, což s oblibou dělám já).
- V míse smíchejte vejce s nastrouhanými jablky a mrkví, medem a rozpuštěným kokosovým olejem.
- V další míse smíchejte sypké ingredience – mouku, prášek do pečiva a skořici – a postupně ji střídavě s mlékem přimíchávejte k tekuté směsi, dokud nevznikne vláčné těsto.
- Nakonec přimíchejte i kousky čokolády a oříšků.
- Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a naplňte je ze tří čtvrtin těstem. Pečte při 200 stupních asi 35 až 40 minut (doba pečení se ale může dost lišit v závislosti na tom, jakou máte troubu).
A je hotovo! Přeji pohodové mlsání u kávy. 🙂