Ovoce na zahrádce právě dozrává, čímž se nabízí perfektní šance upéct si muffiny s malinami či rybízem. A přesně to jsem o víkendu udělala. Muffiny jsem upekla ze špaldové mouky kompletně bez cukru a přidala jsem do nich maliny, černý a červený rybíz a kousky hořké čokolády. Jako mlsání nejen ke kávě ideální. V článku najdete recept.
Co budete potřebovat:
- 2 vejce
- 3 lžíce kokosového oleje
- 3 lžíce tekutého medu
- půl hrnku celozrnné špaldové mouky
- špetka soli
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 160 gramů zakysané smetany
- dvě až tři hrsti ovoce ze zahrádky (já použila kombinaci černého a červeného rybízu a malin)
- tři řady kvalitní hořké čokolády
Jak na to:
- Rozpusťte si kokosový olej a v míse ho smíchejte s vejci do hladka. Pak přimíchejte i med.
- Odměřte si půl hrnku špaldové mouky a přidejte sůl i prášek do pečiva. Tuto sypkou směs postupně přimíchávejte k tekuté směsi, dokud se nespojí.
- Vmíchejte zakysanou smetanu.
- Nakonec přidejte i ovoce a čokoládu nasekanou na kousky.
- Formu na muffiny vyložte muffinovými košíčky a naplňte je do tří čtvrtin těstem. Dejte péct asi na 20 až 25 minut do trouby vyhřáté na 190 stupňů.
Přeji pohodové mlsání u kávy. 😉