Nová trouba dorazila a já ji měla hned možnost otestovat, když jsem pekla tyhle kokosové muffiny s kousky čokolády na cestu do Chorvatska. Jsou provoněné kokosem, hořká čokoláda jim dodává ten správný říz a navíc jsou kompletně bez cukru a ze špaldové mouky. Recept najdete v článku.
Co budete potřebovat:
- 2 vejce
- půl hrnku kokosového oleje
- půl hrnku celozrnné špaldové mouky
- špetka soli
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 hrnek strouhaného kokosu
- 3 pořádné lžíce medu
- 150 gramů zakysané smetany
- tři až čtyři řady kvalitní hořké čokolády nebo čokolády na vaření
Jak na to:
- V míse smíchejte vejce s kokosovým olejem do hladké hmoty.
- K mouce přidejte prášek do pečiva a sůl a tuto sypkou hmotu postupně přimíchávejte do mísy s tekutou směsí.
- Oslaďte medem (případně cukrem, záleží na vašich preferencích) a přimíchejte i kokos a zakysanou smetanu. Těsto by mělo být hezky vláčné, ani řídké, ani příliš tuhé. Popřípadě ho zahustěte kokosem nebo nařeďte zakysanou smetanou.
- Nakonec přidejte i čokoládu nasekanou na malé kousky.
- Formu na muffiny vyložte muffinovými košíčky a naplňte je do tří čtvrtin. Dejte péct asi na 25 až 30 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů.
Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉