Vanilkové muffiny s černým rybízem

O víkendu jsem se pustila do dalšího experimentu. Tentokrát jsem vytáhla z mrazáku černý rybíz z babiččiny zahrádky a přidala ho do muffinů spolu s hořkou čokoládou. Výsledek byl skvělý, po muffinech se jen zaprášilo. Vyzkoušejte tenhle recept taky. 😉

Co budete potřebovat:

  • 3 vejce
  • kelímek zakysané smetany
  • 60 gramů rozměklého másla
  • 60 gramů cukru krupice
  • balení vanilkového cukru
  • 165 gramů hladké mouky
  • balíček prášku do pečiva
  • lžička jedlé sody
  • dvě řady kvalitní hořké čokolády
  • dvě hrsti černého rybízu (může být čerstvý i mražený) plus trocha cukru na oslazení

 

Jak na to?

  1. V míse rozšlehejte vejce s máslem, oběma cukry a nakonec přidejte i zakysanou smetanu.
  2. V druhé míse smíchejte mouku, sodu, prášek do pečiva. Tuto sypkou směs postupně přisypávejte do mísy s tekutou směsí a šlehejte, dokud se všechny ingredience nespojí v těsto.
  3. V malé misce obalte černý rybíz trochou cukru, aby nebyl kyselý, a přimíchejte ho do těsta.
  4. Nakonec nalámejte či nakrájejte čokoládu na kousky a přimíchejte je do těsta.
  5. Teflonovou nebo silikonovou formu na muffiny vyložte košíčky a naplňte je ze tří čtvrtin těstem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 20 minut.

Přejeme dobrou chuť. 😉

 

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.