Tvarohový velikonoční beránek ze špaldové mouky

Co takhle si na letošní Velikonoce upéct beránka trošku jinak a zdravěji? Já vyzkoušela přidat tvaroh a polohrubou mouku jsem nahradila špaldovou. Výsledek byl vynikající, jemný po tvarohu a vláčný. V článku najdete recept, takže tohohle beránka můžete ochutnat i vy. Skvělý je s čerstvým máslem a kávou, samozřejmě. 🙂

Co budete potřebovat?

  • 200 gramů změklého másla
  • 3 vejce
  • 250 gramů špaldové mouky
  • 4 lžíce medu
  • 250 gramů měkkého tvarohu
  • 1 balení prášku do pečiva
  • špetka soli
  • lžička skořice
  • lžička perníkového koření
  • dle potřeby trochu rumu
  • volitelně můžete přidat oříšky, kousky čokolády a rozinky

 

Jak na to?

  1. Změklé máslo vyšlehejte s vejci a poté přidejte tvaroh a med. Šlehejte do hladkého těsta.
  2. V další míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, skořicí, perníkovým kořením a špetkou soli. Poté tuto suchou směs postupně přimíchávejte k tekuté směsi, dokud se obě nespojí. Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte kapku rumu (nebo mléka).
  3. Do těsta můžete přisypat i oříšky dle vlastní volby, kousky čokolády a rozinky.
  4. Těsto vlijte do předem vymazané a vysypané formy beránka a přikryjte ji pečicím papírem, aby se vám na povrchu nespálil a uvnitř upekl. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 40 minut, dokud beránek nezezlátne.

Přejeme dobrou chuť! 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře
  1. Lusy napsal:

    Musím říct že je to po dlouhé době výborný vláčný beránek. Vynechala jsem koření do perníku a přidala citrónovou kůru, ale jinak je 👌. Doporučuji všem.

    • Markéta napsal:

      Moc děkuju, mám velikou radost, že se beránek povedl. Krásné Velikonoce! 🙂
      Markét

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.