Tvarohový koláč s ostružinami

Horké letní dny i pochmurný podzim vyžadují nějaké to osvěžení, a tak jsem si k víkendové kávě a mlsání upekla tenhle lehký šťavnatý tvarohový koláč s ostružinami. Můžete si ho upéct také, a to komplet bez cukru. V článku najdete recept.

Co budete potřebovat:

  • 130 gramů rozměklého másla
  • 2 vejce (oddělit žloutky a bílky)
  • 5 velkých lžic tekutého medu (nebo 125 gramů třtinového cukru)
  • 250 gramů polotučného tvarohu ve vaničce
  • 70 gramů rýžové mouky
  • 100 gramů špaldové mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • několik lžic mléka
  • 2 hrsti ostružin

Jak na to:

  1. Povolené máslo smíchejte s medem (nebo cukrem) a žloutky a až se vše spojí do hladké hmoty, vmíchejte tvaroh.
  2. V míse smíchejte oba typy mouky a prášek do pečiva a tuto sypkou směs postupně přimíchávejte k tekuté směsi. Těsto zřeďte podle potřeby několika lžicemi mléka.
  3. Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta.
  4. Nakonec přimíchejte i ostružiny.
  5. Těsto přelijte do předem vymazané a kokosem vysypané kulaté formy na koláč a pečte asi 30 minut při 180 stupních.
  6. A je hotovo.

Přeji pohodové mlsání u kávy. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.