Na muffinech je krásné, že si s nimi můžete vyhrát a upéct si jakoukoli kombinaci ingrediencí, na jakou si jen vzpomenete. Už jsem jich měla desítky a i tak s nimi moje fantazie rozhodně ještě neskončila. Tentokrát jsem zvolila špaldovou mouku, místo cukru med, vytáhla jsem z mrazáku letošní jahody a přidala čokoládu. Recept najdete v článku. 🙂
Co budete potřebovat:
- 2 vejce
- 100 gramů tekutého medu
- 130 gramů rozpuštěného másla
- 250 ml mléka
- kelímek řeckého jogurtu
- 2,5 hrnku hladké špaldové mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- půl lžičky jedlé sody
- 1 hrnek jahod (mohou být čerstvé nebo i z mrazáku)
- 30 gramů kvalitní čokolády na vaření
Jak na to?
- Ve velké míse smíchejte vejce, med, rozpuštěné máslo, mléko a jogurt.
- V menší míse smíchejte sypké ingredience: mouku, kypřicí prášek a sodu.
- Postupně přimíchejte sypké ingredience k tekuté směsi, dokud nevznikne těsto. Pokud je příliš tuhé, přidejte více mléka.
- Čokoládu nakrájejte na malé kousky a spolu s jahodami opatrně vmíchejte do těsta.
- Formu na muffiny vyložte košíčky a plňte je zhruba do dvou třetin těstem.
- Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30 až 35 minut.
Přeji pohodové mlsání u kávy! 🙂