Kombinace lahodné šlehačkové náplně a lehoučkého kakaového těsta je prostě boží. Navíc příprava takové šlehačkové rolády vůbec není složitá. V článku najdete recept. 🙂
Co budete potřebovat:
na těsto:
5 vajec
4 lžíce třtinového cukru
2 lžíce vanilkového pudinku
2 lžíce holandského kakaa
na šlehačkovou náplň:
250 ml smetany ke šlehání
200 ml zakysané smetany
1 vanilkový cukr
Jak na to:
Oddělte bílky od žloutků a bílky vyšlehejte v tuhý sníh.
Do sněhu z bílků přidejte žloutky, cukr, pudinkový prášek a kakao a vyšlehejte těsto.
Plech vyložte pečicím papírem, potřete olejem a rozetřete na něj těsto tak, aby mělo obdélníkový tvar. Pečte při 180 stupních asi 10 minut.
Upečené těsto překlopte na utěrku, sloupněte pečicí papír, plát srolujte a dejte zatím stranou. Díky tomuhle kroku vám těsto bude držet hezky tvar rolády, když do něj za chvíli přidáte šlehačkovou náplň a zavinete. Pokud byste tento krok přeskočili a nechali těsto vychladnout ve vodorovné poloze, při srolování by vám popraskalo a potrhalo se.
Mezitím si připravte šlehačkovou náplň. Ušlehejte smetanu a přimíchejte zakysanou smetanu a vanilkový cukr.
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)