Šlehačková roláda

Kombinace lahodné šlehačkové náplně a lehoučkého kakaového těsta je prostě boží. Navíc příprava takové šlehačkové rolády vůbec není složitá. V článku najdete recept. 🙂

Co budete potřebovat:

na těsto:

  • 5 vajec
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce vanilkového pudinku
  • 2 lžíce holandského kakaa

na šlehačkovou náplň:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 200 ml zakysané smetany
  • 1 vanilkový cukr


Jak na to:

  1. Oddělte bílky od žloutků a bílky vyšlehejte v tuhý sníh.
  2. Do sněhu z bílků přidejte žloutky, cukr, pudinkový prášek a kakao a vyšlehejte těsto.
  3. Plech vyložte pečicím papírem, potřete olejem a rozetřete na něj těsto tak, aby mělo obdélníkový tvar. Pečte při 180 stupních asi 10 minut.
  4. Upečené těsto překlopte na utěrku, sloupněte pečicí papír, plát srolujte a dejte zatím stranou. Díky tomuhle kroku vám těsto bude držet hezky tvar rolády, když do něj za chvíli přidáte šlehačkovou náplň a zavinete. Pokud byste tento krok přeskočili a nechali těsto vychladnout ve vodorovné poloze, při srolování by vám popraskalo a potrhalo se.
  5. Mezitím si připravte šlehačkovou náplň. Ušlehejte smetanu a přimíchejte zakysanou smetanu a vanilkový cukr.
  6. Těsto potřete šlehačkovou vrstvou a zaviňte.

A je hotovo. Přeji pohodové mlsání u kávy. 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.