Raw kuličky s burákovým máslem

Protože jsem si nedávno pekla granolu z burákového másla a trochu toho burákového másla mi zbylo, rozhodla jsem se ho zužitkovat pro nějakou tu víkendovou mlsku. Volba padla na raw kuličky z datlí, ke kterým jsem přidala holandské kakao a zmíněné burákové másla. A výsledek? Vynikající. Recept najdete v článku. 🙂

 

Co budete potřebovat:

  • 2 hrsti datlí
  • 1 lžíce rozpuštěného kokosového oleje nebo másla
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • 1 velká lžíce holandského kakaa
  • 2 lžíce burákového másla

Jak na to:

  1. Aby se nám s datlemi lépe pracovalo, omyjeme je a necháme je v teplé vodě změknout.
  2. Až datle dostatečně změknou, je potřeba z nich udělat mazlavý základ pro raw kuličky. Můžete je nastrouhat na struhadle, rozmělnit vidličkou nebo rozmačkat v prstech.
  3. K datlové hmotě přidejte burákové máslo, kokosový olej nebo máslo, kokos a kakao a zpracujte v tužší poddajnou hmotu, ze které tvarujte kuličky.
  4. Kuličky dejte do ledničky ztuhnout a pak se do nich můžete pustit.

Tak ať vám chutná. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.