Voní kokosem, jsou příjemně sladké a chuťově bohaté. Kombinují chuť vanilky, kokosu, ořechů a kakaa naprosto božským způsobem a asi ani nemusím dodávat, že ke kávě jsou naprosto ideální. Raffaello řezy potěší i toho největšího mlsouna. Mrkněte na recept.
Co budete potřebovat:
Kokosové těsto:
- 3 bílky
- 90 gramů krystalového cukru
- 90 gramů strouhaného kokosu
- 2 lžíce rýžové nebo hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
Kakaovo-ořechové těsto:
- 3 bílky
- 90 gramů krystalového cukru
- 2 lžíce rýžové nebo hladké mouky
- 90 gramů mletých vlašských ořechů
- 2 lžíce holandského kakaa
- 2 lžičky prášku do pečiva
Krém:
- půl litru mléka
- 1 balení vanilkového pudinkového prášku
- 1 balení vanilkového cukru
- 90 gramů krystalového cukru
- 6 žloutků
- 125 gramů másla
- 1 balení pomazánkového másla
- čokoláda, oříšky či kakao na ozdobu
Jak na to:
- Nejdříve si připravíme kokosové těsto. Vyšlehejte z bílků tuhý sníh a smíchejte s ostatními surovinami. Těsto rozetřete na menší plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 15 minut při 180 stupních. Nechte vychladnout.
- Poté si připravíme i kakaovo-ořechové těsto. Vyšlehejte bílky a přimíchejte zbylé suroviny. Těsto rozetřete pokud možno na stejně velký plech (obě vrstvy by měly být stejně velké, budou se vrstvit na sebe) a pečte opět asi 15 minut při 180 stupních.
- Nyní se pustíme do vanilkového krému. Mléko nalijte do kastrolu a zahřívejte spolu s cukrem. Podle návodu na obalu z tohoto mléka a vanilkového pudinkového prášku připravíme hustý pudink.
- Za neustálého míchání přidejte žloutky a vymíchejte do hustého krému. Až je hotovo, odstavte kastrol z plamene a nakonec přimíchejte i pomazánkové máslo a máslo.
- Můžeme se pustit do vrstvení. Naspod přijde kokosové těsto, potřete ho polovinou krému, přiklopte kakaovo-ořechovým těstem a potřete zbytkem krému.
- Navrch můžete na ozdobu nastrouhat čokoládu na hoblinky, nasypat nadrcené ořechy nebo posypat kakaem či kokosem.
Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉