Pořád máme pomerančovou zimní sezónu a vitamin C nikdy neškodí doplnit, a tak jsem si řekla, že vyzkouším zase něco nového a upeču si pomerančový chlebíček s čokoládou navrch. Máte chuť si taky takhle zamlsat u kávy? Recept najdete v článku. 🙂
Co budete potřebovat:
- 3 vejce
- 3 velké lžíce medu
- 100 gramů změklého nebo rozpuštěného másla
- 200 gramů zakysané smetany
- 2 sladké pomeranče
- 175 gramů rýžové mouky
- 75 gramů žitné mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 100 gramů čokolády na vaření
Jak na to:
- Máslo důkladně prošlehejte s medem, zakysanou smetanou a vejci.
- Z obou pomerančů vymačkejte šťávu a přimíchejte ke směsi. Dobře umytou kůru z jednoho pomeranče (jen tu oranžovou část) nastrouhejte a také přimíchejte ke směsi.
- V míse smíchejte oba typy mouky s práškem do pečiva a špetkou soli a tuto sypkou směs vmíchejte k tekuté směsi, dokud vám nevznikne vláčné těsto.
- Těsto vlijte do předem vymazeného a kokosem vysypaného srnčího hřbetu nebo formy na chléb podlouhlého typu. Pečte asi 50 minut při 180 stupních. Pokud do chlebíčku píchnete špejlí, měla by být čistá a suchá.
- Až chlebíček trochu zchladne, nastrouhejte na jeho hřbet čokoládu a nechte vychladnout.
Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉