Podmáslová buchta alá rafaelo

Podmáslové buchty jsem se jako dítě mohla ujíst, dlouho jsem ji ale nepekla, takže na tento víkend byla volbou číslo jedna. Protože jsem se nemohla rozhodnout mezi tou tradiční variantou a podmáslovou buchtou na nový, dosud nevyzkoušený způsob, upekla jsem obě. Recept na tu klasickou s ovocem a drobenkou najdete tady. V tomhle receptu ochutnáme podmáslovou buchtu na Rafaelo způsob.

Co budete potřebovat?

  • 2 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • tři čtvrtě hrnku třtinového cukru
  • 2 a půl hrnku hladké mouky (pokud chcete mlsat zdravěji, nahraďte alespoň z poloviny špaldovou moukou)
  • prášek do pečiva
  • lžička jedlé sody
  • půl litru podmáslí
  • strouhaný kokos
  • 200 až 250 ml smetany na šlehání

 

Jak na to?

  1. V míse smíchejte vejce, olej a cukr do hladké hmoty.
  2. Postupně přímíchejte mouku s práškem do pečiva a sodou spolu s podmáslím.
  3. Těsto nalijte do předem vymazaného a vysypaného plechu a posypte sypaným kokosem. Pečte asi 20 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
  4. Po dopečení polijte ještě teplou buchtu smetanou po celém povrchu a nechte vychladnout. Smetana se krásně nasákne a chuť buchty provoní a zjemní.

Přejeme dobrou chuť. Napište nám, jak vám chutnalo. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.