Ovocný vločkový koláč

Možná máte v mrazáku ještě nějaké to ovoce z léta a stejně jako já jste dostali chuť upéct si nějaký dobrý koláč. Tentokrát jsem netradičně zvolila těsto z ovesných vloček a jako náplň mix jablek, malin a rybízu. A výsledek byl skvělý. Zkuste tenhle ovocný vločkový koláč taky, recept najdete v článku. 🙂

Co budete potřebovat?

  • 150 gramů ovesných vloček
  • 120 gramů špaldové mouky
  • půl prášku do pečiva
  • dvě hrsti datlí
  • 1 banán
  • špetka soli
  • 3 lžičky skořice
  • 120 gramů rozpuštěného másla
  • 2 jablka
  • hrst malin
  • dvě hrsti červeného rybízu

 

Jak na to?

  1. Omyjte datle a dejte je na pár minut do teplé vody, aby změkly. Až jsou dostatečně měkké, nakrájejte je na co nejmenší kousky.
  2. V míse smíchejte ovesné vločky, mouku, prášek do pečiva, sůl a skořici.
  3. Rozmixujte banán s polovinou nakrájených datlí, dokud vám nevznikne hladká tekutá hmota. Tu potom přimíchejte k ovesné směsi. Nakonec přidejte i rozpuštěné máslo a vytvořte těsto.
  4. Dvě třetiny těsta namačkejte na dno kulaté formy na koláč, kterou si předem vysypte kokosem. Dejte péct na 15 až 20 minut do trouby vyhřáté na 170 stupňů.
  5. Mezitím okrájejte jablka, nastrouhejte je a vymačkejte z nich šťávu. Přisypte k nim zbytek datlí, maliny a rybíz a promíchejte. Tuto ovocnou směs potom rozložte na spodní část upečeného koláče a přikryjte ji zbytkem těsta.
  6. Pečte ještě asi dalších 20 minut, dokud vrchní vrstva těsta nezezlátne.

Přejeme dobrou chuť! 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.