Ovocný drobenkový koláč

V létě hubneme do plavek, tak proč si nezamlsat zdravě? Vyzkoušejte tenhle skvělý drobenkový koláč s meruňkami a černým rybízem, který si můžete dopřát bez výčitek. Je v něm minimum cukru, a přesto chutná výborně. 😉

Co budete potřebovat?

na drobenkové těsto:

  • půl kostky změklého másla
  • hrnek špaldové mouky
  • půl hrnku ovesných vloček
  • půl hrnku polohrubé mouky
  • lžička prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • hroznový cukr dle chuti

ovoce:

  • černý rybíz
  • meruňky
  • nebo jakékoli jiné ovoce

na drobenku na posyp:

  • 5 dkg másla
  • 4 lžíce špaldové nebo hrubé mouky
  • cukr moučka nebo hroznový cukr dle chuti

 

Jak na to?

  1. Ze změklého másla, špaldové a polohrubé mouky, ovesných vloček, vejce a prášku do pečiva vytvoříme drobenkové těsto a namačkáme ho na dno plechu. V případě potřeby ještě přidáme mouku. Těsto by mělo být asi centimetr vysoké a hutné.
  2. Na těsto vyskládáme ovoce. Já jsem použila meruňky a černý rybíz, je ale možné zvolit jakékoli jiné ovoce či kombinaci. Fantazii se meze nekladnou. 🙂 Posypeme hroznovým cukrem, aby ovoce nebylo kyselé.
  3. Nyní si vytvoříme drobenku na posyp. Máslo utřeme s moukou a přidáme cukr dle chuti. Drobenkou posypeme ovoce.
  4. Pečte při 180 stupních asi 25 minut do zlatova.

Přejeme dobrou chuť. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.