Když mlsat, tak s noblesou. Tenhle koláč opravdu noblesní je, jak svým vzhledem, tak i svou chutí. Vespod je úžasný máslový korpus, na něm tvarohová jemná náplň a na vrchu ovocná směs. Já zvolila maliny s jahodami, vy si ale můžete vybrat svého favorita – borůvky, švestky, rybíz či cokoli jiného.
Co budete potřebovat:
na korpus:
- 200 gramů kakaových sušenek
- 80 gramů rozpuštěného másla
tvarohová náplň:
- 1 balení želatiny v prášku (Dr Oetker)
- 250 gramů polotučného nebo plnotučného tvarohu
- 130 gramů cukru krupice
- 200 gramů zakysané smetany
- 200 mililitrů smetany ke šlehání
ovocná směs:
- 200 gramů čerstvého či mraženého ovoce (jahody, maliny, rybíz…)
- cukr dle chuti
Jak na to?
- Sušenky nadrťte najemno a smíchejte s rozpuštěným máslem. Těsto natlačte na dno dortové formy vyložené pečícím papírem.
- Želatinu připravte dle návodu.
- Smíchejte tvaroh, zakysanou smetanou a ušlehanou šlehačku. Vmíchejte asi dvě třetiny želatiny, ochuťte cukrem a dejte na korpus.
- Ovoce rozehřejte a přidejte cukr dle chuti. Směs rozmixujte a přidejte zbylou třetinu želatiny. Ovocnou směs dejte na tvaroh a nechte v ledničce zatuhnout.
Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉