Nepečený tvarohový koláč s malinami

Když mlsat, tak s noblesou. Tenhle koláč opravdu noblesní je, jak svým vzhledem, tak i svou chutí. Vespod je úžasný máslový korpus, na něm tvarohová jemná náplň a na vrchu ovocná směs. Já zvolila maliny s jahodami, vy si ale můžete vybrat svého favorita – borůvky, švestky, rybíz či cokoli jiného.

Co budete potřebovat:

na korpus:

  • 200 gramů kakaových sušenek
  • 80 gramů rozpuštěného másla

tvarohová náplň:

  • 1 balení želatiny v prášku (Dr Oetker)
  • 250 gramů polotučného nebo plnotučného tvarohu
  • 130 gramů cukru krupice
  • 200 gramů zakysané smetany
  • 200 mililitrů smetany ke šlehání

ovocná směs:

  • 200 gramů čerstvého či mraženého ovoce (jahody, maliny, rybíz…)
  • cukr dle chuti

 

Jak na to?

  1. Sušenky nadrťte najemno a smíchejte s rozpuštěným máslem. Těsto natlačte na dno dortové formy vyložené pečícím papírem.
  2. Želatinu připravte dle návodu.
  3. Smíchejte tvaroh, zakysanou smetanou a ušlehanou šlehačku. Vmíchejte asi dvě třetiny želatiny, ochuťte cukrem a dejte na korpus.
  4. Ovoce rozehřejte a přidejte cukr dle chuti. Směs rozmixujte a přidejte zbylou třetinu želatiny. Ovocnou směs dejte na tvaroh a nechte v ledničce zatuhnout.

Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.