Jakmile se naskytla možnost, vypravila jsem se na samosběr jahod a nasbírala jich hned tři kila. Část putovala do mrazáku, část jsem zblajzla jen tak a část padla na muffiny. Chcete si je upéct taky? Tady máte recept. 🙂
Co budete potřebovat:
- 2 vejce
- 1 velký zralý banán
- 15 datlí
- 140 gramů špaldové mouky
- trochu mléka
- špetka soli
- 2 lžičky prášku do pečiva
- asi 16 jahod, do každého muffinu jedna
- tři až čtyři řady kvalitní hořké čokolády
Jak na to:
- Předem na pár minut máčejte datle v horké vodě, aby změkly. Poté je vyjměte z vody, nakrájejte na malé kousíčky a spolu s oloupaným a nakrájeným banánem je rozmixujte do hladké hmoty. Pokud to jde ztuha, přijdejte trochu vody.
- K této sladké hmotě, která vám muffiny osladí místo cukru, přimíchejte dvě vejce a důkladně rozšlehejte.
- Postupně přimíchávejte mouku se solí a práškem do pečiva a mléko. Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte více mléka.
- Nakonec nasekejte čokoládu na kousky a přimíchejte do těsta.
- Formu na muffiny vyložte muffinovými košíčky a naplňte je do poloviny těstem. Do každého muffiny dejte jahodu a doplňte zbylým těstem tak, aby byly košíčky zhruba ze tří čtvrtin plné.
- Dejte péct asi na 35 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů.
Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉