Zbožňuju muffiny, ale toho už jste si určitě všimli. Když nevím, co si upéct dobrého, vždycky vyzkouším nějakou novou verzi muffinů. Tenhle víkend tedy padla volba právě na muffiny, a tak jsem do nich přidala meruňky. A výsledek byl vynikající. Tady je recept. 😉

Co budete potřebovat:
- 2 vejce
- kelímek zakysané smetany
- 85 gramů rozměklého másla
- 85 gramů cukru krupice
- 2 lžíce holandského kakaa
- 250 gramů hladké mouky
- balíček prášku do pečiva
- lžička jedlé sody
- tři až čtyři řady kvalitní hořké čokolády
- čtyři až pět meruněk (mohou být čerstvé nebo mražené)
Jak na to?
- V míse rozšlehejte vejce s máslem, cukrem nakonec přidejte i zakysanou smetanu.
- V druhé míse smíchejte mouku, sodu, prášek do pečiva a kakao. Tuto sypkou směs postupně přisypávejte do mísy s tekutou směsí a šlehejte, dokud se všechny ingredience nespojí v těsto.
- Meruňky vypeckujte a nakrájejte na menší kousky, které přimíchejte do těsta. Pokud nejsou meruňky měkké a sladké, můžete je napřed obalit v troše cukru, aby nechutnaly příliš kysele.
- Nakonec nalámejte či nakrájejte čokoládu na kousky a přimíchejte je do těsta.
- Teflonovou nebo silikonovou formu na muffiny vyložte košíčky a naplňte je ze tří čtvrtin těstem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 20 minut.
Přejeme dobrou chuť. 😉