Máslovo-skořicové sušenky

Rádi byste si něco rádi upekli ke kávě pro návštěvy nebo jen tak na mlsání? Co takhle zkusit tyhle voňavé a křehoučké máslovo-skořicové sušenky? Jsou velice jednoduché na přípravu, stačí jen čtyři ingredience, a výsledek stojí za to. Recept najdete v článku. 🙂

Co budete potřebovat:

  • 170 gramů másla pokojové teploty
  • 240 gramů hladké mouky (já použila hladkou špaldovou mouku)
  • 60 gramů moučkového cukru
  • 2 lžičky skořice

Jak na to:

  1. Na vále zpracujte všechny čtyři ingredience v těsto, zabalte do potravinářské fólie a dejte aspoň na půl hodiny do ledničky.
  2. Až těsto trochu ztuhne a bude se s ním lépe pracovat, vyválejte ho do tloušťky zhruba půl centimetru a vykrajovátky z nich tvarujte jednotlivé kousky. Jelikož jsem sušenky pekla na Velikonoce, zvolila jsem zajíčky, čtyřlístky a kačenky. 🙂
  3. Plech vyložte pečicím papírem a klaďte sušenky vedle sebe. Nemusí mít mezi sebou velké mezery, neroztečou se do šířky.
  4. Pečte při 180 stupních asi 5 až 10 minut, dokud nejsou sušenky hezky propečené a zlatavé. Pozor ale, ať je nespálíte, jde to ráz naráz.
  5. Nechte sušenky vychladnout a pak se do nich můžete pustit tak, jak jsou, nebo si je ozdobit, poslepovat marmeládou nebo nutelou, polít čokoládou… Fantazii se meze nekladou.

A je hotovo. Přeji pohodové mlsání u kávy! 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře
  1. Jana napsal:

    Sušenky jsou naprosto luxusní, s dcerou 2 roky jsme pekli spolu. Testo je křehčí, chce opravdu dobře vychladit. Jinak jsou moc dobre a vláčné.

    • Markéta napsal:

      Jsem moc ráda, že vám oběma chutnalo. Máte moc šikovnou malou pekařku. 🙂 🙂
      Přeji krásný víkend,
      Markét

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.