Rádi byste si něco rádi upekli ke kávě pro návštěvy nebo jen tak na mlsání? Co takhle zkusit tyhle voňavé a křehoučké máslovo-skořicové sušenky? Jsou velice jednoduché na přípravu, stačí jen čtyři ingredience, a výsledek stojí za to. Recept najdete v článku. 🙂
Co budete potřebovat:
- 170 gramů másla pokojové teploty
- 240 gramů hladké mouky (já použila hladkou špaldovou mouku)
- 60 gramů moučkového cukru
- 2 lžičky skořice
Jak na to:
- Na vále zpracujte všechny čtyři ingredience v těsto, zabalte do potravinářské fólie a dejte aspoň na půl hodiny do ledničky.
- Až těsto trochu ztuhne a bude se s ním lépe pracovat, vyválejte ho do tloušťky zhruba půl centimetru a vykrajovátky z nich tvarujte jednotlivé kousky. Jelikož jsem sušenky pekla na Velikonoce, zvolila jsem zajíčky, čtyřlístky a kačenky. 🙂
- Plech vyložte pečicím papírem a klaďte sušenky vedle sebe. Nemusí mít mezi sebou velké mezery, neroztečou se do šířky.
- Pečte při 180 stupních asi 5 až 10 minut, dokud nejsou sušenky hezky propečené a zlatavé. Pozor ale, ať je nespálíte, jde to ráz naráz.
- Nechte sušenky vychladnout a pak se do nich můžete pustit tak, jak jsou, nebo si je ozdobit, poslepovat marmeládou nebo nutelou, polít čokoládou… Fantazii se meze nekladou.
A je hotovo. Přeji pohodové mlsání u kávy! 🙂
Sušenky jsou naprosto luxusní, s dcerou 2 roky jsme pekli spolu. Testo je křehčí, chce opravdu dobře vychladit. Jinak jsou moc dobre a vláčné.
Jsem moc ráda, že vám oběma chutnalo. Máte moc šikovnou malou pekařku. 🙂 🙂
Přeji krásný víkend,
Markét