Dobrým makovcem nikdy nepohrdnu, mák zkrátka nikdy nezklame. Někde tu mám recept na bezlepkový hruškový makovec, ale tentokrát jsem měla chuť na ten nejtradičnější z tradičních a ozvláštnila ho jahodovou marmeládou. Máte chuť upéct si ho taky ke kávě? V článku najdete recept. 🙂
Co budete potřebovat:
- 2 vejce
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 hrnek mléka
- 3 velké lžíce medu
- 1 hrnek mletého máku
- půl hrnku žitné mouky
- jeden a půl hrnku rýžové mouky
- 1 kypřicí prášek
- šťáva z poloviny citronu
- špetka soli
- jahodová marmeláda
Jak na to:
- V míse smíchejte vejce s rozpuštěným kokosovým olejem a medem. Přidejte i šťávu z citronu.
- V druhé míse smíchejte všechny sypké ingredience: oba typy mouky, kypřicí prášek, sůl, mák. Postupně tuto sypkou směs přimíchávejte k té tekuté střídavě s mlékem, dokud nevznikne vláčné těsto.
- Těsto vlijte do předem vymazané a kokosem vysypané formy na koláč a pečte asi 35 minut při 170 stupních.
- Až makovec vychladne, potřete ho jahodovou marmeládou a můžete se do něj pustit.
Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉