Taky milujete vůni čerstvě namletého máku? Já ano a když jsem si na ni vzpomněla, prostě jsem si musela upéct makovec. Zvolila jsem zdravější variantu a navrch dala jednoduchou, ale chutnou jablečnou drobenku s vlašskými oříšky. Zní to dobře? Mrkněte na recept. 🙂
Co budete potřebovat:
- 2 banány
- 3 vejce
- 100 gramů namletého máku
- 4 lžíce polohrubé mouky
- lžička jedlé sody
- 3 velká jablka
- hrst vlašských ořechů (nebo klidně víc, pokud máte rádi)
- med na doslazení
Jak na to:
- Oloupejte jablka a nastrouhejte je nahrubo. Vložte je cedníku, ze kterého vám nikam nevypadnou, a vymačkejte z nich šťávu. Pozor, šťávu nevylévejte, ponechejte si ji, protože ji pak budeme vzápětí potřebovat.
- Rozmačkejte banány, přidejte k nim vejce a ušlehejte do hladké hmoty.
- Pak vmíchejte mák, jedlou sodu, sladkou šťávu z jablek a mouku. Pokud je těsto moc řídké, zahustěte další lžící mouky, a pokud sladíte více než já, přidejte med nebo cukr podle chuti.
- Formu na dort nebo koláč vysypeme nebo vyložíme pečicím papírem a vlijeme těsto. Navrch rovnoměrně rozprostřeme nastrouhaná jablka a posypeme vlašskými ořechy. Drobenku ještě můžete posypat skořicí nebo cukrem.
- Pečte v troubě vyhřáté na 170 stupňů okolo třiceti minut.
Přejeme dobrou chuť. 😉