Makovec s jablečnou drobenkou

Taky milujete vůni čerstvě namletého máku? Já ano a když jsem si na ni vzpomněla, prostě jsem si musela upéct makovec. Zvolila jsem zdravější variantu a navrch dala jednoduchou, ale chutnou jablečnou drobenku s vlašskými oříšky. Zní to dobře? Mrkněte na recept. 🙂

Co budete potřebovat:

  • 2 banány
  • 3 vejce
  • 100 gramů namletého máku
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • lžička jedlé sody
  • 3 velká jablka
  • hrst vlašských ořechů (nebo klidně víc, pokud máte rádi)
  • med na doslazení

Jak na to:

  1. Oloupejte jablka a nastrouhejte je nahrubo. Vložte je cedníku, ze kterého vám nikam nevypadnou, a vymačkejte z nich šťávu. Pozor, šťávu nevylévejte, ponechejte si ji, protože ji pak budeme vzápětí potřebovat.
  2. Rozmačkejte banány, přidejte k nim vejce a ušlehejte do hladké hmoty.
  3. Pak vmíchejte mák, jedlou sodu, sladkou šťávu z jablek a mouku. Pokud je těsto moc řídké, zahustěte další lžící mouky, a pokud sladíte více než já, přidejte med nebo cukr podle chuti.
  4. Formu na dort nebo koláč vysypeme nebo vyložíme pečicím papírem a vlijeme těsto. Navrch rovnoměrně rozprostřeme nastrouhaná jablka a posypeme vlašskými ořechy. Drobenku ještě můžete posypat skořicí nebo cukrem.
  5. Pečte v troubě vyhřáté na 170 stupňů okolo třiceti minut.

Přejeme dobrou chuť. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.