Kokosovo-kakaová bezlepková bábovka

Není nad voňavou bábovku, kterou si můžeme dopřát k šálku kávy, že? Proto jsem se o víkendu pustila do takového malého experimentu – pečení bábovky bez lepku, zato s pořádnou dávkou kokosu, kakaa, čokolády a oříšků. Recept najdete v článku. 🙂

Co budete potřebovat:

  • 4 vejce
  • tři čtvrtě hrnku třtinového cukru
  • 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
  • 1 hrnek rýžové mouky
  • 1 hrnek pohankové mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 60 gramů strouhaného kokosu
  • 500 gramů kefíru
  • dvě hrsti rozinek
  • dvě hrsti vlašských ořechů
  • 3 řady čokolády na vaření
  • 3 lžíce kakaa

Jak na to:

  1. Žloutky smíchejte s cukrem a rozpuštěným kokosovým olejem.
  2. V míse smíchejte oba typy mouky s práškem do pečiva a kokosem a tuto sypkou směs postupně vmíchejte k tekuté směsi spolu s kefírem.
  3. Z bílků vyšlehejte sníh a vmíchejte do těsta, které by teď mělo být hezky vláčné.
  4. Přimíchejte také rozinky, oříšky a na kousky nakrájenou čokoládu.
  5. Těsto rozdělte na dvě polovinu, do jedné vmíchejte kakao.
  6. Formu na bábovku vymažte a vysypte kokosem. Vlijte menší část kakaového těsta, poté „světlé“ těsto a nakonec zbytek kakaového těsta.
  7. Pečte v troubě vyhřáte na 180 stupňů asi hodinu, poté zakryjte pečicím papírem, aby se vám bábovka zvrchu nepřipálila. Pečte ještě dalších patnáct minut a průběžně kontrolujte. V závislosti na typu trouby to může trvat klidně déle nebo i méně.
  8. Je hotovo. 🙂

Přeji pohodové mlsání!

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.