Není nad voňavou bábovku, kterou si můžeme dopřát k šálku kávy, že? Proto jsem se o víkendu pustila do takového malého experimentu – pečení bábovky bez lepku, zato s pořádnou dávkou kokosu, kakaa, čokolády a oříšků. Recept najdete v článku. 🙂
Co budete potřebovat:
- 4 vejce
- tři čtvrtě hrnku třtinového cukru
- 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
- 1 hrnek rýžové mouky
- 1 hrnek pohankové mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 60 gramů strouhaného kokosu
- 500 gramů kefíru
- dvě hrsti rozinek
- dvě hrsti vlašských ořechů
- 3 řady čokolády na vaření
- 3 lžíce kakaa
Jak na to:
- Žloutky smíchejte s cukrem a rozpuštěným kokosovým olejem.
- V míse smíchejte oba typy mouky s práškem do pečiva a kokosem a tuto sypkou směs postupně vmíchejte k tekuté směsi spolu s kefírem.
- Z bílků vyšlehejte sníh a vmíchejte do těsta, které by teď mělo být hezky vláčné.
- Přimíchejte také rozinky, oříšky a na kousky nakrájenou čokoládu.
- Těsto rozdělte na dvě polovinu, do jedné vmíchejte kakao.
- Formu na bábovku vymažte a vysypte kokosem. Vlijte menší část kakaového těsta, poté „světlé“ těsto a nakonec zbytek kakaového těsta.
- Pečte v troubě vyhřáte na 180 stupňů asi hodinu, poté zakryjte pečicím papírem, aby se vám bábovka zvrchu nepřipálila. Pečte ještě dalších patnáct minut a průběžně kontrolujte. V závislosti na typu trouby to může trvat klidně déle nebo i méně.
- Je hotovo. 🙂
Přeji pohodové mlsání!