Kakaovo-mandlový dort

O víkendu jsem dostala chuť na jemný dort plný mandlí a kakaa a upekla si tenhle vynikající kakaovo-mandlový dort. Je kompletně bez lepku a bez cukru a třešničkou na dortu je kakaová tvarohová poleva. V článku najdete recept. 🙂

Co budete potřebovat:

na korpus:

  • 150 gramů mandlí pomletých na moučku
  • 150 gramů strouhaného kokosu pomletého na moučku
  • 4 vejce
  • 250 ml plnotučné smetany
  • 4 lžíce medu
  • 1 lžička jedlé sody
  • vlažná voda

na tvarohovou polevu:

  • 250 gramů plnotučného tvarohu
  • 200 gramů zakysané smetany
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžíce kakaa

Jak na to:

  1. Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Z bílků vyšlehejte sníh a žloutky rozmíchejte v míse.
  2. V další míse smíchejte mandlovou a kokosovou moučku spolu s kakaem a jedlou sodou. Vmíchejte žloutky a postupně přimíchávejte i smetanu.
  3. Nakonec těsto oslaďte medem. Pokud je příliš tuhé, trochu ho zřeďte vlažnou vodou.
  4. Těsto na korpus vlijte do předem vymazané a kokosem vysypané formy na koláč a pečte při 180 stupních asi 35 až 40 minut.
  5. Mezitím si připravte tvarohovou polevu. V míse smíchejte tvaroh a zakysanou smetanu s kakaem a oslaďte medem.
  6. Až se korpus dopeče a vychladne, polevu rovnoměrně rozetřete po jeho povrchu.
  7. Dejte do ledničky ztuhnout a máte hotovo!

Přeji pohodové mlsání u kávy. 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.