Z trhu jsem si donesla čerstvě natrhané borůvky a hned jsem se pustila do přípravy na víkendové mlsání. Tentokrát padla volba opět na muffiny, protože jsou jednoduché, chuťově výborné a skvělou variantou, když nemáte moc času. Jak chutná kombinace kakaa a borůvek? Vyzkoušejte muffiny sami, v článku najdete recept. 😉

Co budete potřebovat:
- 1 vejce
- kelímek zakysané smetany
- 45 gramů rozměklého másla
- 45 gramů cukru krupice
- 25 gramů holandského kakaa
- 125 gramů hladké mouky
- balíček prášku do pečiva
- lžička jedlé sody
- dvě řady kvalitní hořké čokolády
- dvě až tři hrsti borůvek (mohou být čerstvé i mražené)
Jak na to?
- V míse rozšlehejte vejce s máslem, cukrem nakonec přidejte i zakysanou smetanu.
- V druhé míse smíchejte mouku, sodu, prášek do pečiva a kakao. Tuto sypkou směs postupně přisypávejte do mísy s tekutou směsí a šlehejte, dokud se všechny ingredience nespojí v těsto.
- Do těsta přimíchejte borůvky. Můžete je předtím v misce promíchat s trochou krystalového cukru, aby nebyly kyselé.
- Nakonec nalámejte či nakrájejte čokoládu na kousky a přimíchejte je do těsta.
- Teflonovou nebo silikonovou formu na muffiny vyložte košíčky a naplňte je ze tří čtvrtin těstem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 20 minut.
Přejeme dobrou chuť. 😉