Čokoládové muffiny jsou ke kávě prostě pecka. Uvnitř jsou plné rozpuštěných kousků čokolády, takže vaše chuťové pohárky zaplesají. Přečtěte si recept.
Co budete potřebovat?
2 vejce
60 gramů změklého másla
60 gramů cukru krystal
200 ml zakysané smetany
trochu mléka dle potřeby
175 gramů hladké mouky
prášek do pečiva
20 gramů holandského kakaa
lžička jedlé sody
150 gramů čokolády podle vašeho výběru (hořká, bílá, mléčná, nugátová…)
Jak na to?
V míse smícháme vejce, cukr a máslo do hladké hmoty.
V druhé míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu a kakao.
Sypkou směs postupně přimícháváme do té tekuté a přidáváme i zakysanou smetanu. Pokud smetana dojde a těsto není dostatečně řídké, použijte mléko.
Čokoládu dle vašeho výběru nakrájejte na větší kousky a vmíchejte do těsta.
Do teflonové nebo silikonové formy na muffiny vložte košíčky a naplňte je do tří čtvrtin těstem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi po dobu dvaceti až dvaceti pěti minut.
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)