V mrazáku jsem objevila rybíz z babiččiny zahrádky, takže volba, co mlsat tento víkend, byla jasná. Muffiny! Tentokrát jsem je ale vyzkoušela z celozrnné špaldové mouky a bez cukru, takže zdravěji. Mrkněte na recept. 🙂
Co budete potřebovat:
- 2 vejce
- půl hrnku slunečnicového oleje
- půl hrnku celozrnné špaldové mouky
- špetka soli
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 3 lžíce medu
- 150 gramů zakysané smetany
- dvě až tři hrsti rybízu (já použila kombinaci černého a červeného rybízu)
- tři až čtyři řady kvalitní hořké čokolády
Jak na to:
- V míse smíchejte vejce s olejem do hladké hmoty.
- Postupně přimíchávejte mouku se solí a práškem do pečiva spolu s medem a zakysanou smetanou.
- Nakonec přidejte i rybíz a čokoládu nasekanou na malé kousky.
- Formu na muffiny vyložte muffinovými košíčky a naplňte je do tří čtvrtin. Dejte péct asi na 20 až 25 minut do trouby vyhřáté na 190 stupňů.
Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉