Štrůdl je moje srdcová záležitost a ke kávě je naprosto ideální. A tak jsem se o tomto víkendu rozhodla vyzkoušet ho zase trošku jinak a místo tradičních jablek, skořice a oříšků jsem do něj dala vanilkový pudink, borůvky a jahody. Asi vám ani nemusím říkat, že se po něm jen zaprášilo. Mrkněte na recept. 🙂
Alternativní metody přípravy kávy jsou velice jednoduché, někdy nám ale můžou pořádně zamotat hlavu. Pokud si kávu připravujete pomocí několika z nich nebo se právě chystáte jednu z nich vyzkoušet, potřebujete znát postup přípravy a poměr kávy a vody. A právě s tímhle vám pomůže aplikace Brewtime, kterou vytvořili čeští programátoři ze startupového studia PointFM.
Co takhle si na letošní Velikonoce upéct beránka trošku jinak a zdravěji? Já vyzkoušela přidat tvaroh a polohrubou mouku jsem nahradila špaldovou. Výsledek byl vynikající, jemný po tvarohu a vláčný. V článku najdete recept, takže tohohle beránka můžete ochutnat i vy. Skvělý je s čerstvým máslem a kávou, samozřejmě. 🙂
Není nad vydatnou křupavou snídani. Co takhle si dát skořicové domácí müsli, k tomu jogurt nebo nějaké ovoce a šálek kávy? Ujišťuju vás, že to chutná stejně parádně, jak to zní. Vyzkoušejte si upéct skořicové müsli doma podle kávomilského receptu. 🙂
Možná máte v mrazáku ještě nějaké to ovoce z léta a stejně jako já jste dostali chuť upéct si nějaký dobrý koláč. Tentokrát jsem netradičně zvolila těsto z ovesných vloček a jako náplň mix jablek, malin a rybízu. A výsledek byl skvělý. Zkuste tenhle ovocný vločkový koláč taky, recept najdete v článku. 🙂
Instantní káva si získala velkou oblibu nejen v českých domácnostech, ale po celém světě. Neuškodí nám tedy podívat se jí pod pokličku a říct si, jaká je její historie, proč je tak oblíbená, jaké jsou její přínosy a naopak mínusy a také jak se vyrábí. Pojďme na to. 🙂
Naznala jsem, že je na čase vyzkoušet zase nějaké muffiny, a tak víkend proběhl ve znamení pečení těchto skvělých banánových muffinů s borůvkami a kousky čokolády. Jsou jednoduché, vláčné a je docela těžké nesníst je všechny naráz. A s kávou ladí jedna báseň. Vyzkoušejte je taky, v článku najdete recept.
Co národ, to jiné chutě, o čemž se za chvíli přesvědčíme. Někdo rád klasické italské espreso připravené podle přísných standardů, někdo zase rád experimentuje. Někdy však výsledek experimentu zní poněkud zvláštně nebo v horších případech jako něco, co by se vám moc ochutnávat nechtělo. Pojďme si představit pět z nich.
Označení fair trade přináší v současnosti mnohá nedorozumění, otázky i rozčarování nad o dost vyšší cenou oproti kávě bez této nálepky. Pojďme se tedy podívat, co to vlastně znamená, když je káva označena jako fair trade a řekněme si, o co tu ve skutečnosti běží.
Nevím jak vám, ale mně hrozně chybí cukroví. Miluju tu dobu okolo Vánoc, kdy si ke kávě uzobnete pár kousků nebo ochutnáváte na návštěvách. Pak ale najednou cukroví zmizí a jeho čas přijde až za rok. Já si alespoň občas upeču nějaké dobré sušenky, aby mi to rychleji utíkala, a tento víkend jsem si k šálku kávy dopřála tyhle kakaovo...