Štrůdl s pudinkem, jahodami a borůvkami

Štrůdl je moje srdcová záležitost a ke kávě je naprosto ideální. A tak jsem se o tomto víkendu rozhodla vyzkoušet ho zase trošku jinak a místo tradičních jablek, skořice a oříšků jsem do něj dala vanilkový pudink, borůvky a jahody. Asi vám ani nemusím říkat, že se po něm jen zaprášilo. Mrkněte na recept. 🙂

Co budete potřebovat:

  • 1 balení listového těsta
  • 1 balení vanilkového pudinku
  • půl litru mléka
  • cukr nebo med na oslazení dle chuti, ale nemusí být
  • 2 hrsti borůvek
  • hrst jahod

Jak na to:

  1. Listové těsto necháme předem rozmrazit. Rozdělíme ho na dva díly a rozválíme, aby bylo co nejtenčí.
  2. Mezitím si podle návodu připravte vanilkový pudink, nechte ho vychladnout a dle chuti ho můžete i osladit cukrem nebo medem.
  3. Pudink rozdělíme na dvě části a rozprostřeme na obě budoucí nohavice štrůdlu dál od okrajů.
  4. Na pudinkovou směs nasypeme borůvky a jahody a štrůdl zavineme. Konce spojte dohromady co nejlépe,  aby se vám štrůdl nerozvinul. Můžete je ještě potřít vejcem.
  5. Pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů okolo dvaceti minut do zlatova.

Přejeme dobrou chuť. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře
  1. jahodalera napsal:

    O štrůdlu s jahodami jsem ještě neslyšel, na druhou stranu proč ne. Může to být zajímavé. Co se týče využití jahod, mám nejradši želé s jahodami na piškotovém korpusu.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.