Banánový koláč

Možná to máte taky tak. Nakoupím spoustu banánů s tím, že se to přece za chvíli sní, ale nakonec mi jich hned několik zbyde a začnou nebezpečně hnědnout. Přece je ale nevyhodím. V takové chvíli lze udělat jediné: něco si z nich upéct. Tentokrát jsem zvolila tenhle rychlý a vláčný banánový koláč s čokoládovou polevou. Byl vynikající! Chtěli byste recept? Najdete ho v článku. 🙂

Co budete potřebovat:

na těsto:

  • 4 zralé banány
  • 2 vejce
  • 70 gramů rozpuštěného másla
  • 3 lžíce rumu
  • 375 ml mléka
  • 70 gramů hladké mouky
  • 40 gramů strouhaného kokosu
  • lžička skořice
  • balíček vanilkového cukru
  • dvě lžíce třtinového cukru

na čokoládovou polevu:

  • 120 gramů kvalitní čokolády na vaření
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • strouhaný kokos na ozdobu

Jak na to:

  1. Banány v míse rozmačkejte a přidejte ostatní ingredience na těsto: vejce, máslo, mléko, rum, mouku, kokos, skořici a oba cukry a mixérem vyšlehejte dohladka.
  2. Těsto vlijte do předem vymazané a kokosem vysypané kulaté formy na koláč a pečte při 160 stupních asi 35 minut, dokud není koláč na povrchu ztuhlý.
  3. Čokoládu s kokosovým olejem rozpusťte ve vodní lázni a až koláč vychladne, nalijte na něj polevu a na ozdobu posypte kokosem.
  4. Dejte do lednice ztuhnout a za chvíli se do něj můžete pustit!

Přeji pohodové mlsání u kávy. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře
  1. Alena Macková napsal:

    Dobrý den, zaujal mě recept a mám dotaz. Kypřící prášek se do něj dávat nemusí?

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.