Možná to máte taky tak. Nakoupím spoustu banánů s tím, že se to přece za chvíli sní, ale nakonec mi jich hned několik zbyde a začnou nebezpečně hnědnout. Přece je ale nevyhodím. V takové chvíli lze udělat jediné: něco si z nich upéct. Tentokrát jsem zvolila tenhle rychlý a vláčný banánový koláč s čokoládovou polevou. Byl vynikající! Chtěli byste recept? Najdete ho v článku. 🙂
Co budete potřebovat:
na těsto:
4 zralé banány
2 vejce
70 gramů rozpuštěného másla
3 lžíce rumu
375 ml mléka
70 gramů hladké mouky
40 gramů strouhaného kokosu
lžička skořice
balíček vanilkového cukru
dvě lžíce třtinového cukru
na čokoládovou polevu:
120 gramů kvalitní čokolády na vaření
1 lžíce kokosového oleje
strouhaný kokos na ozdobu
Jak na to:
Banány v míse rozmačkejte a přidejte ostatní ingredience na těsto: vejce, máslo, mléko, rum, mouku, kokos, skořici a oba cukry a mixérem vyšlehejte dohladka.
Těsto vlijte do předem vymazané a kokosem vysypané kulaté formy na koláč a pečte při 160 stupních asi 35 minut, dokud není koláč na povrchu ztuhlý.
Čokoládu s kokosovým olejem rozpusťte ve vodní lázni a až koláč vychladne, nalijte na něj polevu a na ozdobu posypte kokosem.
Dejte do lednice ztuhnout a za chvíli se do něj můžete pustit!
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Dobrý den, zaujal mě recept a mám dotaz. Kypřící prášek se do něj dávat nemusí?