V jednoduchosti je krása a americké cookies s kousky čokolády rozhodně na přípravu jednoduché jsou. Možná je to jen dobře, protože se po nich zapráší tak rychle, že za chvíli budete péct další. Zní to dobře a tyhle americké tradiční sušenky byste si rádi ke kávě upekli taky? V článku najdete recept. 😉
Co budete potřebovat:
- 100 gramů másla pokojové teploty
- půl hrnku třtinového cukru
- 1 vejce
- 3 lžíce mléka
- 1 hrnek hladké celozrnné špaldové mouky
- půl hrnku hladké jemné špaldové mouky
- lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 100 gramů kvalitní čokolády na vaření nasekané na větší kousky
Jak na to:
- V míse utřete změklé máslo s cukrem a poté zapracujte vejce a mléko.
- V další míse smíchejte sypké suroviny: oba typy mouky, špetku soli a prášek do pečiva. Sypkou směs přidejte k té tekuté a zpracujte v těsto vařečkou nebo prsty. Těsto by mělo být tak akorát tuhé.
- Nakonec vmíchejte kousky čokolády.
- Troubu předehřejte na 180 stupňů a dva až tři plechy vyložte pečicím papírem (mně se to vešlo na tři).
- Pomocí lžíce vytvářejte bochánky velké asi jako golfový míček, klaďte je na plech dál od sebe a trošku je připlácněte.
- Pečte asi 10 až 15 minut dozlatova. Dejte ale pozor, abyste to nepřehnali (sušenky jsou pak příliš tvrdé).
A je hotovo. Přeji pohodové mlsání u kávy. 🙂