Jablečná granola

Jestli stejně jako já rádi snídáte nebo mlsáte zdravě, pak se vám bude tahle jablečná granola velice zamlouvat. Na přípravu je víc než jednoduchá a je to mňamka. Stačí jen pár snadno dostupných ingrediencí, trocha vašeho času a máte na pár vynikajících snídaní s vaší oblíbenou kávou vystaráno. Zkuste si jablečnou granolu připravit podle našeho receptu. 🙂

Co budete potřebovat (toto množství vyjde zhruba na jednu zavařovací sklenici):

  • 2 větší jablka
  • 8 až 10 datlí bez pecek
  • libovolné množství oříšků vašeho výběru (já zvolila mandle, slunečnicová semínka a vlašské ořechy)
  • 3 až 4 velké lžíce strouhaného kokosu
  • dvě lžičky skořice
  • pokud vás napadá, čím byste to ještě vylepšili, jen do toho 🙂

Jak na to:

  1. Okrájejte jablka a nastrouhejte je nahrubo.
  2. Omyjte datle, nakrájejte je na malé kousíčky a vhoďte spolu s jablky do mísy.
  3. Oříšky nakrájejte na menší kousky a spolu se skořicí a kokosem vmíchejte k jablkům a datlím.
  4. Vyložte plech pečícím papírem a na něj rozprostřete směs z mísy. Pečte při teplotě 150 stupňů necelou hodinu. Nezapomeňte také občas promíchat a obrátit, aby vám vznikla křupavá směs.
  5. Až je hotovo, nechte granolu vychladnout a pak ji můžete přesypat do sklenice či dózy. V uzavřené nádobě by vám měla granola vydržet (i když nevím jak vy, ale já ji většinou zblajznu tak rychle, že nemá šanci se zkazit).

Přejeme dobrou chuť. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.