Zahradničení je v plném proudu, tak proč toho nevyužít pro mlsání u kávy? Já jsem tentokrát vzala cuketu ze zahrádky a upekla si z ní tuhle výbornou buchtu. Recept najdete níže. 😉
Co budete potřebovat:
85 gramů krupicového cukru
3 vejce
100 ml mléka
150 gramů špaldové mouky
200 gramů hladké mouky
50 gramů holandského kakaa
1 menší cuketa (asi 230 gramů)
100 ml slunečnicového oleje
2 lžíčky kypřícího prášku
špetka soli
můžete přidat kousky čokolády, slunečnicová semínka, oříšky, rozinky nebo brusinky
Jak na to:
Oddělte žloutky od bílků. V míste utřete cukr se žloutky a mlékem, dokud nevznikne hladká hmota.
V druhé míse smíchejte špaldovou a hladkou mouku s kypřícím práškem, kakaem, cukrem a solí. Do této sypké hmoty přimíchejte utřený cukr s vejci a mlékem.
Pokud chcete, přimíchejte do těsta kousky čokolády, slunečnicová semínka, oříšky, rozinky nebo brusinky, či cokoli, na co máte chuť.
Nastouhejte cuketu a spolu se slunečnicovým olejem a ušlehaným sněhem ze tří bílků přimíchejte do těsta.
Pečte ve vymazaném pekáčku či formě na koláč asi 45 minut při 180 stupních.
Až buchta vychladne, můžete přidat i čokoládovou polevu, jak jsem to udělala já. 😉
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)