Banánové muffiny vám provoní celou kuchyň, potěší chuťové pohárky a jen se po nich zapráší. A když do nich ještě přidáte kousky čokolády, pak už vůbec není nad čím váhat. Ke kávě ideální dobrota. V článku najdete recept.
Co budete potřebovat?
2 vejce
85 gramů rozpuštěného másla
150 až 200 ml mléka
2 banány
100 gramů cukru krystal
200 gramů hladké mouky
50 gramů špaldové mouky
špetka soli
půlka prášku do pečiva
50 gramů bílé čokolády
50 gramů hořké čokolády
Jak na to?
Dopředu si rozpusťte máslo a nechte ho vychladnout. Nepřidávejte do těsta teplé máslo nebo se vám srazí.
V jedné míse smíchejte vejce, zchladlé máslo a mléko. Rozmačkejte banány, přidejte je k tekuté směsi a rozmixujte v hladkou směs.
Smíchejte cukr, mouku, sůl, prášek do pečiva a čokoládu na krájenou na kousíčky a tuto sypkou směs postupně přimíchejte k té tekuté.
Do teflonové nebo silikonové formy na muffiny vložte košíčky a naplňte je ze tří čtvrtin těstem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi po dobu dvaceti až dvaceti pěti minut.
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)