Podmáslové buchty jsem se jako dítě mohla ujíst, dlouho jsem ji ale nepekla, takže na tento víkend byla volbou číslo jedna. Protože jsem se nemohla rozhodnout mezi tou tradiční variantou a podmáslovou buchtou na nový, dosud nevyzkoušený způsob, upekla jsem obě. Recept na tu klasickou s ovocem a drobenkou najdete tady. V tomhle receptu ochutnáme podmáslovou buchtu na Rafaelo způsob.
Co budete potřebovat?
- 2 vejce
- 3 lžíce oleje
- tři čtvrtě hrnku třtinového cukru
- 2 a půl hrnku hladké mouky (pokud chcete mlsat zdravěji, nahraďte alespoň z poloviny špaldovou moukou)
- prášek do pečiva
- lžička jedlé sody
- půl litru podmáslí
- strouhaný kokos
- 200 až 250 ml smetany na šlehání
Jak na to?
- V míse smíchejte vejce, olej a cukr do hladké hmoty.
- Postupně přímíchejte mouku s práškem do pečiva a sodou spolu s podmáslím.
- Těsto nalijte do předem vymazaného a vysypaného plechu a posypte sypaným kokosem. Pečte asi 20 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
- Po dopečení polijte ještě teplou buchtu smetanou po celém povrchu a nechte vychladnout. Smetana se krásně nasákne a chuť buchty provoní a zjemní.
Přejeme dobrou chuť. Napište nám, jak vám chutnalo. 😉