Kousek téhle dobroty vás pohladí na duši, je ideální právě kekávě. Hrušky a čokoláda jsou zkrátka ideální kombinací. Přesvědčte se sami.
Budete potřebovat:
100 gramů čokolády na vaření nebo hořké čokolády
50 gramů másla
75 gramů hladké mouky
3 vejce
55 gramů cukru krystal nebo třtinového cukru
3 až 4 hrušky
Jak na to:
Nejprve rozpustíme ve vodní lázni čokoládu nalámanou na čtverečky a máslo, dokud nevznikne hladká hmota. Necháme ji trochu vychladnout. Mezitím oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům vmícháme cukr a mouku a pak přidáme i čokoládovou hmotu a nakonec vmícháme sníh.
Formu na koláč o průměru 27 centimetrů vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme sádlem a vysypeme kokosem, aby se nám spodek koláče nepřipálil.
Oloupeme hrušky, zbavíme je stopek a nakrájíme na čtvrtky.
Těsto nalijeme do formy a klademe do něj hrušky. Čím víc hrušek, tím lépe.
Pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů zhruba 40 až 50 minut.
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)