Černý rybíz se nedávno zařadil mezi jeden z mých nejoblíbenějších druhů ovoce na pečení. Jeho sladkokyselá chuť je prostě v buchtách a muffinech výborná a když ji navíc zkombinujete s čokoládou, nedá se odolat. O víkendu jsem si upekla muffiny o něco zdravěji ze špaldové mouky, místo cukru osladila medem a nesměl samozřejmě chybět ani černý rybíz a čokoláda. A byly vynikající! V článku najdete recept. 🙂
Co budete potřebovat:
- 2 vejce
- 100 gramů tekutého medu
- 130 gramů rozpuštěného másla
- 250 ml mléka
- kelímek řeckého jogurtu
- 2,5 hrnku hladké špaldové mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- půl lžičky jedlé sody
- 1 hrnek černého rybízu
- 30 gramů kvalitní čokolády na vaření
Jak na to?
- Ve velké míse smíchejte vejce, med, rozpuštěné máslo, mléko a jogurt.
- V menší míse smíchejte sypké ingredience: mouku, kypřicí prášek a sodu.
- Postupně přimíchejte sypké ingredience k tekuté směsi, dokud nevznikne těsto. Pokud je příliš tuhé, přidejte více mléka.
- Čokoládu nakrájejte na malé kousky a spolu s černým rybízem vmíchejte do těsta.
- Formu na muffiny vyložte košíčky a plňte je zhruba do dvou třetin těstem.
- Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30 až 35 minut.
Přeji pohodové mlsání u kávy! 🙂