Perník, to je klasika. Je krásně voňavý, vláčný a zmizí z plechu během chvilky. Já si tentokrát upekla kakaový perník a dopřála si ho s pořádnou vrstvou čokoládové polevy. Dali byste si ho ke kávě taky? Recept najdete v článku. 🙂
Co budete potřebovat:
- 2 vejce
- 1 hrnek třtinového cukru
- 4 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
- 3 lžíce povidel
- 1 lžíce medu
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 balení čokoládového pudinku
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 balení prášku do perníku
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžička skořice
- 2,5 hrnku mléka
na čokoládovou polevu:
- 1 lžíce kokosového oleje
- 120 gramů čokolády na vaření
Jak na to:
- V míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Poté přidejte rozpuštěný kokosový olej, med a povidla a šlehejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
- V další míse si smíchejte všechny sypké ingredience – oba typy mouky, pudinkový prášek, prášek do pečiva, prášek do perníku, kakao a skořici – a tuto sypkou směs postupně vmíchejte k tekuté směsi střídavě s mlékem.
- Těsto vlijte do předem vymazaného a kokosem vysypaného plechu a dejte péct do trouby vyhřáté na 175 stupňů asi 40 minut.
- Perník nechte vychladnout a mezitím si připravte čokoládovou polevu. Čokoládu a kokosový olej rozpusťte ve vodní lázni a pak polevou polijte perník. Dejte do ledničky ztuhnout.
A je hotovo! Přeji pohodové mlsání u kávy. 😉