O víkendu jsem si upekla něco, co nazývám štrůdl, ale vlastně to štrůdl vůbec není. Je celý z perníku, uvnitř má povidlovou náplň a je neuvěřitelně dobrý. Můžete ho mlsat u kávy, dát si ho k snídani nebo jen tak, když vás honí mlsná. Recept najdete v článku. 🙂
Co budete potřebovat:
2 vejce
1 vanilkový cukr
100 gramů kokosového nebo třtinového cukru
280 hladké špaldové mouky
lžička perníkového koření
půl lžičky jedlé sody
půl lžičky prášku do perníku
lžíce medu
lžíce změklého másla
švestková povidla
Jak na to:
V míse ušlehejte vejce s oběma cukry.
Do mísy s rozšlehanými vejci přidejte ostatní ingredience kromě povidel – mouku, perníkové koření, sodu, prášek do perníku, med a máslo – a pořádně zapracujte rukama do těsta.
Těsto přendejte na vál a ještě chvíli hněťte, dokud nemá tu správnou konzistenci. Poté ho rozválejte na obdélníky o rozměrech asi 10 x 20 centimetrů.
Obdélníky potřete štědrou vrstvou povidel, ale vynechte okraje. Srolujte je a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem okrajem dolů, aby se vám „štrůdly“ nerozšklebily.
Pečte při 130 stupních asi 25 až 30 minut dozlatova.
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)