Panna cotta s jahodami

Panna cottu si ke kávě dávám velice ráda, zvlášť proto, že její jemná vanilková chuť tak báječně kontrastuje s hořkostí kávy. A tak jsem si panna cottu připravila i doma, na vrch jsem přidala vrstvu jahod a čokoládové hoblinky a pochutnala si na ní u svého každodenního šálku. Pokud byste rádi následovali mého příkladu, tady máte recept. 🙂

Co budete potřebovat:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžičky želatiny v prášku
  • vanilkový lusk, rozpůlený a vyškrábaný včetně dřeně a zrníček
  • sáček kvalitního vanilkového cukru
  • 100 gramů jahod
  • 2 lžíce medu
  • lžička rumu
  • čokoládové hoblinky na ozdobu

Jak na to:

  1. Do hrnečku dejte želatinu, přidejte 2 lžíce vody a nechte pár minut stát, aby želatina nabobtnala.
  2. Smetanu vlijte do hrnce, přidejte cukr a vanilku a na středním plameni za občasného promíchání přiveďte k varu.
  3. Poté odstavte z plamene a vmíchejte želatinu, dokud se úplně nerozpustí.
  4. Směs vlijte do skleniček a dejte do ledničky ztuhnout.
  5. Mražené nebo čerstvé jahody dejte do hrnce, oslaďte medem, přidejte rum a povařte. Nechte vychladnout.
  6. Až je panna cotta ztuhlá, přidejte jahodovou směs a ozdobte ji čokoládovými hoblinkami. Opět dejte do ledničky ztuhnout.

A je to! Přeji pohodové mlsání. 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.