Panna cottu si ke kávě dávám velice ráda, zvlášť proto, že její jemná vanilková chuť tak báječně kontrastuje s hořkostí kávy. A tak jsem si panna cottu připravila i doma, na vrch jsem přidala vrstvu jahod a čokoládové hoblinky a pochutnala si na ní u svého každodenního šálku. Pokud byste rádi následovali mého příkladu, tady máte recept. 🙂
Co budete potřebovat:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 2 lžičky želatiny v prášku
- vanilkový lusk, rozpůlený a vyškrábaný včetně dřeně a zrníček
- sáček kvalitního vanilkového cukru
- 100 gramů jahod
- 2 lžíce medu
- lžička rumu
- čokoládové hoblinky na ozdobu
Jak na to:
- Do hrnečku dejte želatinu, přidejte 2 lžíce vody a nechte pár minut stát, aby želatina nabobtnala.
- Smetanu vlijte do hrnce, přidejte cukr a vanilku a na středním plameni za občasného promíchání přiveďte k varu.
- Poté odstavte z plamene a vmíchejte želatinu, dokud se úplně nerozpustí.
- Směs vlijte do skleniček a dejte do ledničky ztuhnout.
- Mražené nebo čerstvé jahody dejte do hrnce, oslaďte medem, přidejte rum a povařte. Nechte vychladnout.
- Až je panna cotta ztuhlá, přidejte jahodovou směs a ozdobte ji čokoládovými hoblinkami. Opět dejte do ledničky ztuhnout.
A je to! Přeji pohodové mlsání. 🙂