Cheesecakem se nikdy nic nezkazí. Existují desítky variací, takže si můžete zaexperimentovat s různými chuťovými nuancemi a kombinacemi. Navíc nejsou nijak složité na přípravu, nevyžadují mnoho ingrediencí a báječně se hodí ke kávě. A to platí také o osvěžujícím limetkovém cheesecaku co skleničky, který jsem mlsala o víkendu. V článku najdete recept. 🙂
Co budete potřebovat:
balíček koka sušenek
50 gramů másla
200 gramů mascarpone
250 gramů sýru Lučina
50 ml smetany ke šlehání
100 gramů plnotučného tvarohu
1 limetka
cukr nebo med k doslazení
nalámané oříšky a čokoládové hoblinky na ozdobu
Jak na to:
Koka sušenky rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Sušenkovou drť namačkejte na dno skleniček.
Ušlehejte šlehačku a poté přimíchejte mascarpone, Lučinu a tvaroh.
Do tvarohové směsi vymačkejte šťávu z limetky, důkladně promíchejte a poté doslaďte cukrem nebo medem dle svých preferencí.
Skleničky naplňte tvarohovou směsí a ozdobte oříšky a čokoládovými hoblinkami.
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)