Banány jsou přirozeně sladké a chuťově výrazné, takže chlebíček z nich upečený není třeba tolik sladit, a přesto má báječnou chuť. Doplnila jsem ho také vlašskými ořechy a kousky čokolády a parádní mlska ke kávě byla na světě. To vše bez cukru a bez lepku. V článku najdete recept. 🙂
Co budete potřebovat:
3 zralé banány
130 gramů změklého másla
2 lžíce medu
2 vejce
190 gramů rýžové mouky
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžičky skořice
hrst nasekaných vlašských ořechů
2 až 3 řady čokolády na vaření
Jak na to:
Banány v misce rozmačkejte vidličkou.
Máslo prošlehejte s medem a postupně přidejte vejce, nakonec i rozmačkané banány.
Smíchejte mouku s práškem do pečiva a skořicí a vše přisypte k tekuté směsi a důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
Nakonec přimíchejte i nasekané oříšky a kousky čokolády.
Pečte ve formě na chléb nebo srnčím hřbetu vyloženém pečicím papírem asi hodinu při 160 stupních. Pokud po hodině pečení na špejli stále ulpívá těsto, pečte o něco déle.
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)