Dostala jsem chuť na raw kuličky, ale těch z datlí už jsem dělala tolik, že jsem se rozhodla pro trochu jiný základ – švestky. Sladkou chuť sušených švestek jsem pak zkombinovala s čokoládou, smetanou a mákem a provonila ji rumem. A výsledek? Raw kuličky zmizely nadsvětelnou rychlostí, protože jsem je chodila ujídat snad každou půlhodinu. Vyzkoušejte je taky, recept najdete v článku.
Co budete potřebovat:
- 200 gramů sušených švestek
- 2 lžíce smetany ke šlehání
- 50 gramů hořké čokolády nebo čokolády na vaření
- 3 lžíce rumu
- 3 lžíce máku
- 2 lžíce kakaa
- 3 až 4 lžíce kokosu na zahuštění a obalení kuliček
- pokud sladíte, můžete použít cukr nebo med (ale švestky jsou sladké dost, takže není třeba více sladit, řekla bych) 🙂
Jak na to:
- Omyjte sušené švestky a zpracujte je v robotu v hladkou hmotu. Pokud nemáte robot, stačí je nakrájet na malé kousky a rozmělnit, aby se vám dobře zpracovávaly.
- V kastrůlku nechte rozpustit čokoládu se smetanou a pak vychladnout.
- K švestkové hmotě přidejte rum, mák, kakao a nakonec i čokoládovou směs a spojte dohromady.
- Nakonec přisypejte část kokosu a zpracujte, aby vám vznikla hmota, která se nerozpadá, drží pohromadě a dobře se z ní dělají kuličky.
- Tvarujte kuličky, obalujte je v kokosu a až je hotovo, nechte je v lednici ztuhnout.
- Pak už se můžete pustit do té nejpříjemnější části – mlsání.
Tak ať vám chutná. 😉